NYHETER

I overkant av 2 millioner kroner ble delt ut til den siste runden av prosjekt "Tradisjonsbåt - bygging og bruk."
6.06.2024

Sparebankstiftelsen DNB tildelte i 2021 Forbundet KYSTEN 12 millioner kroner til prosjektet "Tradisjonsbåt, bygging og bruk". Prosjektet er en del av stiftelsens prosjekt "Håndverksløftet" som har som mål å fremme statusen for håndverksfagene og bevisstgjøre folk på verdien av tradisjonshåndverk. Vi fikk inn mange svært gode søknader med en samlet søknadssum på 4,3 millioner kroner.

Endelig vann under kjølen til Brødrene Marcussen gigg
31.05.2024

Langs hele norskekysten henger gjenglemte halvmodeller på vegger i museer og private samlinger. En båtmodell som var dømt til landligge, kom seg endelig ut på havets bølger. Ny teknologi ble redningen. -Kan gi store muligheter for å øke bruken av tradisjonsbåter, tror Forbundet KYSTEN.

Det årnær sæ for MS «Hvaler»
21.03.2024

Den gamle rutebåten «Hvaler» ligger godt pakket inn under presenninger på Isegran, men hun har på ingen måte gått i dvale. Når det lettes litt på «skjørtene» dukker det blide ansikter fram overalt og de smiler nesten like bredt som de prekær her i Fredrikstad. Så har de også all grunn til å smile, for etter 30 års dugnadsinnsats kan de snart seile igjen i den vakre skjærgården.

Hanne lover en folkefest i Bodø: -Jeg gleder meg til å lage en kystfest i havna og ta imot alle båtene
5.03.2024

Fra 18. juli til 21. juli inviterer Kystlaget Salta til Forbundet KYSTENs landsstevne i Bodø havn. På årets program er defilering, seilaser, gourmetmat og eget program for barnefamilier.

Heidi (44 år) fikk en opplevelse for livet i kystlaget
29.02.2024

Heidi Thöni Sletten lever virkelig ut drømmen. Hun er medlem i Bjørkedal kystlag og har fått delta på nattseilaser, utenlandsturer og landsstevner. Bli medlem og få tilgang til flere båter, delta på seilaser og bli kjent med nye mennesker!

Deler ut 2 millioner kroner til tradisjonsbåter
23.02.2024

Forbundet KYSTEN lyser ut 2 millioner kroner til prosjekter som handler om bygging og bruk av tradisjonsbåter. Betydelig flere søker om støtte og nå gjelder det å skille seg ut i mengden.

Kystled: Tre overnattingssteder du må besøke i år
16.02.2024

Ferie til gode? Velg Kystleden i år, og få en unik opplevelse av kysten. Du kan velge mellom idylliske kyststier, fyrovernattinger og beroligende roturer.

Tre ungdommer forteller hvorfor de er medlemmer i Forbundet KYSTEN
9.02.2024

Disse ungdommene er hektet på seiling, roing og smiing. Jeg møtte mange fantastiske mennesker som fikk meg til å føle meg hjemme, forteller én av de.

Fredrik (38 år) lærer elevene båtbyggingsteknikker fra vikingtiden
15.01.2024

Mens de fleste ungdomsskoleelever sitter bak skolepulten, så holder Vollebekk skole på med spikking, kløyving og båtbygging. Det er stadig behov for flere fysiske undervisningsopplegg og økt kunnskap om tradisjonelt håndverk, mener Forbundet KYSTEN.

Naustet skulle rives, men lokal ildsjel nektet
12.01.2024

Over 130 år etter det ble bygget, ønsket en engasjert mann å redde et spesielt naust. Naustet hadde råteskader og skulle rives, helt til han så potensialet i bygget. I dag anses naustet som en sjelden skatt og huser flere historiske og unike båter.

Denne båttypen sto for fall. Et stykke norgeshistorie vekkes til live igjen i Flå.
3.01.2024

På et tidspunkt ble millioner av stokker transportert på vassdrag og elver med nersetterbåter. Nå vet få hva det er. Slik jobber Sagafjorden trebåtlag med å redde nersetterbåten.