NYHETER

Statsbudsjettet 2022
12.10.2021

I dag la regjeringen frem neste års statsbudsjett. Her er tallene som er viktigst for oss og vårt felt.

Historien til naustet er også historien til dem som har levd her
7.10.2021

Stiftelsen Stemnebø Ting ble opprettet for å organisere arbeidet med å ta vare på og formidle historien til et naust helt ytterst i Sogn. Naustet er vurdert verneverdig, og huser også en over hundre år gammel Hardangerfæring.

Det viktigste er et godt og hyggelig miljø
7.10.2021

Tidligere i år mottok Tønsberg Kystkultursenter Bevaringsprisen 2021, som deles ut av Stiftelsen Gamle Tønsberg hvert år. I begrunnelsen heter det blant annet at Kystkultursenteret mottok prisen for den historiske og kulturelle betydningen Kystkultursenteret representerer. I den anledning dro vi til Tønsberg for å snakke med kystlaget om hva som foregår på Kystkultursenteret for tiden.

Naustnytt
4.10.2021

I 2020 fikk vi beskjeden: Sparebankstiftelsen DNB innvilget søknaden vår om en nasjonal breddegave til berging av naust og sjøhus! Første runde med naustmidler er delt ut, og arbeidet er i full gang langs hele kysten. Blant annet har Kystlaget Trondhjem spennende planer for et naust de leier av Trondheim kommune.

Forbundet KYSTENs råseilseminar 2021
28.09.2021

23. - 26. september ble årets råseilseminar arrangert, i vakre Hasselvika på Fosenhalvøya. Med variert vær var vi ute og seglet jektene Pauline, Tordenskjold og Ottar - tema for årets råselseminar var nemlig seiling med jekt. De fleste deltakerne hadde ikke erfaring med jektseiling fra før, og fortalte i løpet av seminaret at de hadde lært mye nytt og spennende!

Kystkulturuka i Langesund - en glede for store og små!
14.09.2021

Uke 36 var det duket for Kystkulturuke i Langesund. Årets tema var «Det norske losvensenet – veiviser på havet i 300 år». Ukas ulike arrangementer var også knyttet til den nasjonale markeringen av kulturminnedagene. I den forbindelse satt Langesundfjorden Kystlag, i samarbeid med Bamble kommune, Skagerak Energi, Skagerak sparebank, Grenland Havn og Skagerak festivalene Langesund, sammen et flott program med arrangementer for store og små!

Hurra - kulturmidler til M/F Holger Stjern!
10.09.2021

M/F Holger Stjern har fått over en halv million kroner fra kulturminnefondet. Pengene skal gå til restaurering av fergen, som etterhvert skal åpnes for nysgjerrige (og kanskje en del nostalgiske?) publikummere.

Lokale filmstjerner til stede på Båtbyggerne-visning på Bragdøya!
9.09.2021

Tirsdag 7. september hadde Båtbyggerne sin siste turnédag.

Båtbyggerne gjør suksess i Bjørvika!
9.09.2021

Lørdag 4. september var det duket for storslått Oslopremiere av minidokumentaren Båtbyggerne i Bjørvika.

Hva skjer med UNESCO-nominasjonen? En oppdatering
1.09.2021

Som mange av dere vet, står Forbundet KYSTEN bak initiativet til en felles søknad til UNESCO om å inkludere nordisk klinkbåttradisjon på listen over menneskehetens immaterielle kulturarv. Alle de nordiske kulturdepartementene har underskrevet nominasjonen.

Ungdommer seiler gamle båter, og de digger det!
23.08.2021

Hvorfor trebåt? Hva er så spesielt med å seile tradisjonsbåter? Svaret er at det bare må prøves, for når du først har prøvd klarer du ikke stoppe!