NYHETER

Kystkulturuka i Langesund - en glede for store og små!
14.09.2021

Uke 36 var det duket for Kystkulturuke i Langesund. Årets tema var «Det norske losvensenet – veiviser på havet i 300 år». Ukas ulike arrangementer var også knyttet til den nasjonale markeringen av kulturminnedagene. I den forbindelse satt Langesundfjorden Kystlag, i samarbeid med Bamble kommune, Skagerak Energi, Skagerak sparebank, Grenland Havn og Skagerak festivalene Langesund, sammen et flott program med arrangementer for store og små!

Hurra - kulturmidler til M/F Holger Stjern!
10.09.2021

M/F Holger Stjern har fått over en halv million kroner fra kulturminnefondet. Pengene skal gå til restaurering av fergen, som etterhvert skal åpnes for nysgjerrige (og kanskje en del nostalgiske?) publikummere.

Lokale filmstjerner til stede på Båtbyggerne-visning på Bragdøya!
9.09.2021

Tirsdag 7. september hadde Båtbyggerne sin siste turnédag.

Båtbyggerne gjør suksess i Bjørvika!
9.09.2021

Lørdag 4. september var det duket for storslått Oslopremiere av minidokumentaren Båtbyggerne i Bjørvika.

Hva skjer med UNESCO-nominasjonen? En oppdatering
1.09.2021

Som mange av dere vet, står Forbundet KYSTEN bak initiativet til en felles søknad til UNESCO om å inkludere nordisk klinkbåttradisjon på listen over menneskehetens immaterielle kulturarv. Alle de nordiske kulturdepartementene har underskrevet nominasjonen.

Ungdommer seiler gamle båter, og de digger det!
23.08.2021

Hvorfor trebåt? Hva er så spesielt med å seile tradisjonsbåter? Svaret er at det bare må prøves, for når du først har prøvd klarer du ikke stoppe!

Losjubileum
19.08.2021

På Lørdag markerer Langesund 300års-jubileet for Losvesenet i i Norge. - En del av grunnlaget for hele kystkulturen, handelen og næringsvirksomheten i vårt område, sier informasjonsansvarlig i Langesundsfjordens kystlag, Dag Holmer, til NRK.

God sommer!
30.06.2021

Kontoret er bemannet i sommer med unntak av ukene 29, 30 og 31.

Første runde naustmidler fordelt
28.06.2021

Sammen med Sparebankstiftelsen DNB støtter vi nå 21 restaureringsprosjekter landet rundt. Med det går startskuddet for et landsomfattende krafttak for kystens mest utsatte kulturminner.

"Båtbyggerne" lanseres landet rundt
16.06.2021

Etter et års koronautsettelse skal vi endelig samle folk til fem lokale filmpremierer landet rundt. Vi gleder oss til å lansere dokumentaren "Båtbyggerne"! Den er like vakker som den er viktig.

Vil du jobbe med friluftsliv, ungdom og kulturminner?
25.05.2021

Vår rådgiver for ungdom og friluftsliv tar årene fatt mot noe oppgaver, og etterlater seg en spennende ledig stilling hos oss.