NYHETER

En innholdsrik helg i Roskilde
9.05.2022

Lørdag 7. mai på Vikingeskibsmuseet i Roskilde ble en folkefest - med sjøsetting av vikingskip, taler, sang, musikk og sosialt samvær. En ekte feiring av levende kulturarv!

Oppfølging av UNESCO-innskrivingen: Sjøsetting av nybygget vikingskip i Roskilde
3.05.2022

Lørdag 7. mai skal en nybygget rekonstruksjon av vikingskipet Skuldelev 3 sjøsettes, og den levende kulturarven feires! Samtidig skal den nordiske styringsgruppen for UNESCO-nominasjonen, og nå innskrivingen, av nordiske klinkbåttradisjoner på den representative listen over menneskehetens immaterielle kulturarv, ha møte for å diskutere oppfølging av innskrivingen.

Loggen kystlag vinner Kystlagsprisen 2021!
24.04.2022

Det er en glede å melde at Kystlagsprisen 2021 går til Loggen Kystlag i Tønsberg. Loggen Kystlag har hatt stor aktivitet på hele kulturmiljøfeltet og er et av forbundets eldste kystlag.

Båtbyggerne på YouTube!
8.04.2022

Endelig er filmen vår, Båtbyggerne, tilgjengelig for alle! 🎊

Ny storsatsning på tradisjonshåndverk!
7.04.2022

Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge etablerer i 2022 en ny, stor satsing for å fremme tradisjonshåndverk i Norge: «Håndverksløftet». Prosjektleder for Håndverksløftet er tidligere kommunikasjonsrådgiver i Forbundet KYSTEN, Tuva Løkse. Vi i Forbundet KYSTEN er gleder oss til å samarbeide videre med Tuva!

Fra Mandalselva til UNESCO - Klinkbåtbygging på listen over verdens kulturarv!
31.03.2022

Torsdag 31. mars på Buen Kulturhus var selve startskuddet for alle feiringene av UNESCO-innskrivingen av nordiske klinkbåttradisjoner, som vil finne sted i hele Norden i 2022. Nå har vi begynt, og dette skal vi feire et helt år til endes!

Søk støtte og bli med på Kulturminnedagene 2022!
25.03.2022

Kulturminnedagene avholdes i tidsrommet 3. – 11. september og er Norges største historie- og kulturarvfestival. Lokale aktører står for rundt 300 arrangement rundt om i landet hvert år, og enda flere kan bli med!

Byggfagelever fra Frankrike jobber med restaurering av lokalt kulturminne i Saltenfjorden
23.03.2022

​Sandkoopen er et unikt kulturminne, som det eneste gjenværende bryggeanlegget av sitt slag i Saltenfjorden. Nå jobber også byggfagelever fra Frankrike med restaureringen!

Draume-jobben
17.03.2022

Bård Andersen (23) driv for det meste med restaurering av gamle stålskip. Han kan ikkje tenkja seg noko betre yrke. Og noko av det kjekkaste er klinking på gamlemåten, trass i at jobben er både tung og slitsam. Bård sin kompetanse blir nå meir og meir etterspurd etter kvart som færre og færre meistrar kunsten å klinka. Femte generasjon ved Dåfjorden Slipp ivrar for fartøyvern. Oppdragsmengda ved Dåfjorden Slipp er derfor aukande og er ikkje lenger berre knytt til skip og sjøfart.

​Hva kan Forbundet KYSTEN og kystlagene gjøre for å styrke jenters og kvinners stilling i samfunnet?
8.03.2022

I dag, 8. mars, er den internasjonale kvinnedagen. Tidligere i år vedtok landsstyret i Forbundet KYSTEN en bærekraftstrategi for 2021 - 2031. Denne er konstruert rundt åtte av FNs bærekraftmål, blant annet nr. 5: Oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling i samfunnet.

Drømmer du om å bli trebåtbygger?
23.02.2022

Trebåtbygger er en kursrekke som legger vekt på praktisk arbeid med materialer, verktøy og teknikker. Kursrekken er et samarbeid mellom Studieforbundet Kultur og Tradisjon og Forbundet KYSTEN. Nå finnes det ledige plasser på modul 3 og 4!