NYHETER

Heidi (44 år) fikk en opplevelse for livet i kystlaget
29.02.2024

Heidi Thöni Sletten lever virkelig ut drømmen. Hun er medlem i Bjørkedal kystlag og har fått delta på nattseilaser, utenlandsturer og landsstevner. Bli medlem og få tilgang til flere båter, delta på seilaser og bli kjent med nye mennesker!

Deler ut 2 millioner kroner til tradisjonsbåter
23.02.2024

Forbundet KYSTEN lyser ut 2 millioner kroner til prosjekter som handler om bygging og bruk av tradisjonsbåter. Betydelig flere søker om støtte og nå gjelder det å skille seg ut i mengden.

Kystled: Tre overnattingssteder du må besøke i år
16.02.2024

Ferie til gode? Velg Kystleden i år, og få en unik opplevelse av kysten. Du kan velge mellom idylliske kyststier, fyrovernattinger og beroligende roturer.

Tre ungdommer forteller hvorfor de er medlemmer i Forbundet KYSTEN
9.02.2024

Disse ungdommene er hektet på seiling, roing og smiing. Jeg møtte mange fantastiske mennesker som fikk meg til å føle meg hjemme, forteller én av de.

Fredrik (38 år) lærer elevene båtbyggingsteknikker fra vikingtiden
15.01.2024

Mens de fleste ungdomsskoleelever sitter bak skolepulten, så holder Vollebekk skole på med spikking, kløyving og båtbygging. Det er stadig behov for flere fysiske undervisningsopplegg og økt kunnskap om tradisjonelt håndverk, mener Forbundet KYSTEN.

Naustet skulle rives, men lokal ildsjel nektet
12.01.2024

Over 130 år etter det ble bygget, ønsket en engasjert mann å redde et spesielt naust. Naustet hadde råteskader og skulle rives, helt til han så potensialet i bygget. I dag anses naustet som en sjelden skatt og huser flere historiske og unike båter.

Denne båttypen sto for fall. Et stykke norgeshistorie vekkes til live igjen i Flå.
3.01.2024

På et tidspunkt ble millioner av stokker transportert på vassdrag og elver med nersetterbåter. Nå vet få hva det er. Slik jobber Sagafjorden trebåtlag med å redde nersetterbåten.

Fra forfallent naust til barnas drømmested
18.12.2023

Fra 1800-tallet var Fauskanger naust et viktig bygg for håbrandsfiske i Store Fauskanger. I dag byr naustet på uendelig mange opplevelser for både store og små.

Ny tradisjon: Kystens dag som fast arrangement
11.12.2023

​Landsstyret i Forbundet KYSTEN har vedtatt Kystens dag som et fast årlig arrangement, i samarbeid med Norsk forening for fartøyvern.

Historisk båtdragning i Bjørkedalen i Volda
5.12.2023

I Bjørkedalen har de bygget båter i flere hundre år. En viktig del av denne kulturarven er den nødvendige prosessen der båtene blir transportert fra båtskotet oppe i dalen, til sjøen på Kile eller Straumshamn nede ved fjorden. Forbundet KYSTEN har intervjuet Tove Aurdal Hjellnes om prosjektet «Bjørkedalsbåten - bygging og bruk». I samarbeid med Forbundet KYSTEN og Sparebankstiftelsen DNB, skal Høyskolen i Volda bygge en trerøring og en færing som et ledd i å videreføre håndverkstradisjonen.

Forbundet KYSTEN satser ungt
15.11.2023

Ny organisasjons- og kommunikasjonsrådgiver i forbundet