NYHETER

Vågan kystlag ønsket seg rorbu - og fikk det!
30.11.2021

​Rorbua er en gave fra Erling Rokkan, som også var med på å starte kystlaget i 1992.

Tradisjonsbåtar i bruk - Den Store Roen 2021
15.11.2021

Løypa gjekk mellom tronge sund, rundt holmar, skjer og sjømerke. I løpet av ei helg skal det roast, men òg kvilast. På kvilestogga fortel nokon med kunnskap om ting ein gjerne ikkje visste frå før. 24 robåtar og over 55 roarar var med på tur i farvatna nordvest for Bergen i august. Det var eit vellukka arrangement som gjerne kan få avleggjarar andre stader.

Regionalt seminar for kystlagene i Agder
10.11.2021

Helgen 5. - 7. november arrangerte Forbundet KYSTEN og Kystlaget Terje Vigen regionalt seminar for kystlagene i Agder. Seminaret fant sted på Terje Vigens flotte kystkultursenter, rett utenfor Grimstad. I tillegg til diskusjoner av en rekke temaer, holdt båtbygger John A. Andersen foredrag om Agderkystens tradisjonelle båttyper. I løpet av helgen fikk deltakerne også bli med på en guidet omvisning på Berghavs maritime samlinger i Hasseldalen.

Øksnes Kystlag 30 år!
8.11.2021

I helgen feiret Øksnes Kystlag sitt 30-årsjubileum, gratulerer! I den anledning dro styreleder Asgeir Svendsen på besøk til kystlaget for å delta på feiringen.

Tromsøkonferansen 2021
26.10.2021

Hvert år arrangerer Forbundet KYSTEN tradisjonsbåtkonferanse. I år foregikk den på Universitetsmuseet til UiT Norges arktiske universitet i Tromsø og i samarbeid med UiT. Programmet var smekkfullt med spennende foredrag, paneldebatter, filmvisning og innspill fra publikum.

Statsbudsjettet 2022
12.10.2021

I dag la regjeringen frem neste års statsbudsjett. Her er tallene som er viktigst for oss og vårt felt.

Historien til naustet er også historien til dem som har levd her
7.10.2021

Stiftelsen Stemnebø Ting ble opprettet for å organisere arbeidet med å ta vare på og formidle historien til et naust helt ytterst i Sogn. Naustet er vurdert verneverdig, og huser også en over hundre år gammel Hardangerfæring.

Det viktigste er et godt og hyggelig miljø
7.10.2021

Tidligere i år mottok Tønsberg Kystkultursenter Bevaringsprisen 2021, som deles ut av Stiftelsen Gamle Tønsberg hvert år. I begrunnelsen heter det blant annet at Kystkultursenteret mottok prisen for den historiske og kulturelle betydningen Kystkultursenteret representerer. I den anledning dro vi til Tønsberg for å snakke med kystlaget om hva som foregår på Kystkultursenteret for tiden.

Naustnytt
4.10.2021

I 2020 fikk vi beskjeden: Sparebankstiftelsen DNB innvilget søknaden vår om en nasjonal breddegave til berging av naust og sjøhus! Første runde med naustmidler er delt ut, og arbeidet er i full gang langs hele kysten. Blant annet har Kystlaget Trondhjem spennende planer for et naust de leier av Trondheim kommune.