NYHETER

Naustets nye liv
11.08.2022

Sammen med Sparebankstiftelsen DNB setter Forbundet KYSTEN i stand naust og sjøhus i hele landet. Bygningene skal fylles med nytt liv, og gi barn og unge opplevelser med kystkultur og friluftsliv.

Bildedryss fra Forbundet KYSTENs landsstevne 2022
10.08.2022

Etter et fantastisk landsstevne på Bragdøya utenfor Kristiansand kan vi ikke annet enn å lengte tilbake, men også glede oss til neste år! Landsstevnet 2022 ble arrangert av Bragdøya kystlag og Søgne kystlag, og sammen spikret kystlagene et stevneprogram som inneholdt noe for alle, og sørget for at besøkende koste seg fra morgen til kveld. Stor takk til Bragdøya og Søgne kystlag for et flott landsstevne! Her kan du se bilder fra, og lese litt om, noe av alt det spennende som fant sted på årets landsstevne.

Prisvinnere Forbundet KYSTENs Landsstevne 2022
25.07.2022

På Landsstevnet hvert år samarbeider Forbundet KYSTEN med de lokale arrangørene av stevnet om å vurdere de fartøyer/båter som deltar, og utpeker prisvinnere i åtte ulike kategorier. Her kan du lese juryens begrunnelser av årets prisvinnere og se bilder. Selv om det hvert eneste år er like vanskelig å velge vinnere blant det mangfoldet av flotte, spennende og godt vedlikeholdte båter som kommer til Landsstevnet har juryen også i år klart å velge ut noen som utmerker seg litt ekstra. Gratulerer til prisvinnerne 2022!

God sommer fra Forbundet KYSTEN ☀️
4.07.2022

Endelig er den her - fellesferien! Nå håper vi at alle kystens venner nyter fine dager både på og ved sjøen.

12 millioner til bygging og bruk av tradisjonsbåter!
28.06.2022

Det er en glede for Forbundet KYSTEN å melde at Sparebankstiftelsen DNB igjen har innvilget en nasjonal breddegave på 12 millioner kroner til prosjektet «Tradisjonsbåter - bygging og bruk». Pengene skal omsettes i mest mulig kunnskap om bygging og bruk av norske tradisjonsbåter. Nå gleder vi oss til å gi tradisjonen enda et kjempeløft!

Kystens dag 2022: En feiring av kystkultur og frivillighet
14.06.2022

Kystens dag 11. juni ble en fin dag for store og små langs hele kysten!

Vikingskipene på Bygdøy nomineres til «Europas 7 mest utsatte kulturminner»
9.06.2022

Regjeringens beslutning om å stoppe byggingen av det nye Vikingtidsmuseet utover den opprinnelige budsjettrammen på kr. 2.14 mrd. kan få meget store konsekvenser for en mulig oppføring av et nytt, sikrere og mer publikumsvennlig museum. Siden stengningen av Vikingskipsmuseet 1. oktober 2021 befinner vikingskipene og den alunkonserverte gjenstandssamlingen seg i en enda mer utsatt stilling enn tidligere. Et kortest mulig tidsrom frem til innflyttingen i det nye museet hvor forvitringen kan stoppes, er det viktigste enkeltelement for deres bevaring. Nå kan dette tidspunktet bli utsatt med flere år. Dette kan få dramatiske følger for skipene og gjenstandssamlingen.

Hva skjer på KYSTENS DAG?
7.06.2022

Forbundet KYSTEN har meldt inn «Kystens dag» som «Vår dag» i løpet av Frivillighetens år 2022. Den 11. juni feirer vi derfor kystkultur og frivillighet i hele det lange land!

Kystlag utvikler kystgensere
24.05.2022

Det er for galt å kaste flott kvalitetsull fra gamle norske saueraser, selv om det er lite lønnsomt å ta vare på den. Tingvoll kystlag samarbeider med Tingvoll Ull om å utvikle gensere med kystmotiv. Kreativiteten blomstrer, 19 meldte seg til idédugnad og strikket sine egne varianter over temaet. Bli med, stem fram en vinner!

En innholdsrik helg i Roskilde
9.05.2022

Lørdag 7. mai på Vikingeskibsmuseet i Roskilde ble en folkefest - med sjøsetting av vikingskip, taler, sang, musikk og sosialt samvær. En ekte feiring av levende kulturarv!

Oppfølging av UNESCO-innskrivingen: Sjøsetting av nybygget vikingskip i Roskilde
3.05.2022

Lørdag 7. mai skal en nybygget rekonstruksjon av vikingskipet Skuldelev 3 sjøsettes, og den levende kulturarven feires! Samtidig skal den nordiske styringsgruppen for UNESCO-nominasjonen, og nå innskrivingen, av nordiske klinkbåttradisjoner på den representative listen over menneskehetens immaterielle kulturarv, ha møte for å diskutere oppfølging av innskrivingen.