NYHETER

Regionalt seminar for kystlagene i Vestland
29.09.2022

Helgen 23. - 25. september arrangerte Vestland Fylkeskystlag og Forbundet KYSTEN regionalt seminar for kystlagene i Vestland på Rongevær kysthytte i Austrheim, med fokus på blant annet ambisjoner, ungdomsarbeid og kystfriluftsliv.

Seilskøyteklubben Colin Archer 50 år!
26.09.2022

Forbundet KYSTEN gratulerer Seilskøyteklubben Colin Archer med 50års-jubileum! Under kan du lese vår styreleder, Asger K. Svendsen, sin tale under jubileumsfesten på Oscarsborg.

Akershustevnet: Åpning av kulturminnedagene 2022
13.09.2022

Sammen med en rekke frivillige organisasjoner i det nyetablerte kulturvernnettverket i Oslo arrangerte Oslo Maritime Kulturhavn Akershusstevnet helgen 3. og. 4. september.

Storslått feiring på Stadsbygd – klinkbåttradisjonen innskrevet på UNESCOs kulturarvliste!
6.09.2022

I glitrende sensommervær på Museet Kystens Arv på Fosenhalvøya ble det en storstilt markering av at den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskrevet på UNESCOs liste over menneskehetens immaterielle kulturarv! Intet mindre! Skjønt immateriell? Denne dagen var det i alle fall en mengde lekre tradisjonsbåter å ro, seile, kjøre på strøm (!) eller bare nyte synet av ved utløpet av Prestelva.

Ungdom på sommerseilas
26.08.2022

KYSTEN ung gjentok suksessen fra i fjor og arrangerte femdagers tokt for ungdommer i samarbeid med Hardanger fartøyvernsenter i sommer. 22 ivrige deltakere fra forskjellige kanter av landet møtte spent opp, alle med et ønske om å seile mest mulig! Noen hadde erfaring med å seile tradisjonsbåt fra før, mens for andre var dette første gangen. De lærte av hverandre og utviklet et meget godt sjømannskap.

MF Hovedøya har blitt Oslos første badstubåt
26.08.2022

Onsdag 24. august feiret Oslo Badstuforening og Kystlaget Viken åpningen av den helt nye badstubåten som nå har fått navnet "Rådhuset". 🎉

Hvordan implementere Forbundet KYSTENs bærekraftstrategi 2021 - 2031 i ditt kystlag?
24.08.2022

Bærekraft er en grunnleggende verdi i kulturminnevernet. Forbundet KYSTEN skal arbeide målrettet med en strategi for å ivareta vår immaterielle og materielle kulturarv. Forbundet KYSTEN har arbeidet under mottoet «vern gjennom bruk» helt siden organisasjonen ble grunnlagt i 1979. Målet har alltid vært å verne norsk kystkultur. Reparasjon, istandsetting, gjenbruk og bærekraftige håndverksteknikker er en del av vår virksomhet og vårt bidrag til utvikling av gode miljøløsninger. Respekt for det bestående, og god gjenbruk, er sirkulær økonomi i praksis og fornuftig i et bærekraftperspektiv.

Rettelse i Forbundsnytt, Tidsskriftet KYSTEN nr. 4 2022
22.08.2022

I Forbundsnytt i Tidsskriftet KYSTEN nr. 4 2022 står det at Forbundet KYSTEN og Europa Nostra Norge har nominert vikingskipene og gjenstandssamlingen på Bygdøy til programmet "Europas 7 mest utsatte kulturminner" i 2023. Det stemmer at nominasjonen ble sendt, men den er nå trukket tilbake da regjeringen i ettertid har bevilget de nødvendige midlene for å sikre denne viktige kulturarven.

Norsk Fyrhistorisk Forening 25 år!
22.08.2022

Her kan du lese styreleder Asgeir K. Svendsens tale under mottakelsen om bord i Gamle Oksøy lørdag 20. august 2022, under Norsk Fyrhistorisk Forenings jubileumshelg på Fredriksvern i Stavern.

Strålande på Den Store Roen
17.08.2022

I helga inviterte Tysnes Kystlag, Solstråleøya Venelag, Vestland Fylkeskystlag og Kystkultur.no til Den Store Roen 2022. Vel 20 båtar og omlag 50 roarar deltok!

Naustets nye liv
11.08.2022

Sammen med Sparebankstiftelsen DNB setter Forbundet KYSTEN i stand naust og sjøhus i hele landet. Bygningene skal fylles med nytt liv, og gi barn og unge opplevelser med kystkultur og friluftsliv.