KYSTEN ung

Vil du

  • komme deg på sjøen?
  • låne båt fordi du ikke har din egen?
  • lære å ro og seile - drive med øyhopping og miljøvennlig friluftsliv?
  • lære å styre større båter og skøyter - kanskje ta båtførerprøven?
  • fiske litt eller mye?
  • lære deg å gjøre ting sjøl?
  • reparere og vedlikeholde, bygge og lage - båter, motorer, hus, verktøy, turutstyr, klær eller mat.

Da er er KYSTEN ung noe for deg!

KYSTEN ung er Forbundet KYSTEN sin ungdomsorganisasjon. I Forbundet KYSTEN verner vi tradisjonell kystkultur gjennom bruk - ikke bare fordi det er tradisjon, men fordi det er spennende, sosialt og lærerikt - fordi vi har det gøy!

Hvert kystlag er unikt, men til sammen driver vi blant annet med disse aktivitetene:

Kystfriluftsliv
Det kan være seiling og roing, dagsturer og overnattingturer, fiske og strandrydding.

Håndverk
Kystlagene har mange dyktige håndverkere som kan alt fra bygging av båt og naust, restaurering av hus, sying av seil og anorakker, veving, barking og plantefarging, smiing, taufletting, og mye du ikke engang visste fantes.

Mekking
Om du liker å bli skitten på fingerene eller har en motor du ikke får fart i, så finner du hjelpende hender i kystlaget som kan lære deg båtmotorenes språk.

I kystlagene fokuserer man på det man er interessert i, og finner kanskje nye venner å gjøre det sammen med? Det fins kystlag med matgrupper og sanggrupper, seilskuter og fiskeskøyter, villsau og kajakker - så det meste er mulig!

Som medlem i Forbundet KYSTEN får du Tidsskriftet KYSTEN i posten 5 ganger i året - i tillegg kan du være med på kursene og aktivitetene til ditt nærmeste kystlag, som du kan finne her. KYSTEN ung er nyoppstartet, men noen kystlag har allerede ungdomsgrupper. Ta kontakt og spør! Hvis de ikke har en egen ungdomsgruppe er du uansett velkommen til å være med på kystlagsaktivitetene, og om du får med noen flere unge fra området kan dere starte opp deres egen gruppe! Bare snakk med kystlaget eller vår ungdomskoordinator Mathilde.

Bli medlem her eller ta kontakt om du har spørsmål: tora@kysten.no eller 22 42 42 82

Det koster 250 kr i året å være medlem i KYSTEN ung - hvis du er mellom 13 og 26 år. Hvis du er litt eldre kan du allikevel be om et symbolsk medlemskap i KYSTEN ung, men må betale for hovedmedlemskap. Da vil du fortsatt få informasjonen rettet mot unge, og kan delta på samlinger vi vil arrangere fremover. KYSTEN ung ønsker å være et samlingspunkt for alle unge som er interessert i trebåter eller annen kystkultur; et sted vi kan utveksle informasjon, dele muligheter vi hører om og skape et fellesskap på tvers av store avstander i vårt lange land. Derfor vil vi ikke bare dele våre egne arrangementer, men være åpen for alle som sprer det våte budskap. Vi tar gjerne imot ros og råd til hva vi kan gjøre for deg og dere!

Nå er vårt sommertilbud for 2021 klart! Se arrangementene under.

Vi i Forbundet KYSTEN og våre samarbeidspartnere skal gjøre alt vi kan for å gjennomføre alle seilasene. Vi følger gjeldende smittvernsregler og tar problemene som de kommer. Skulle seilasene til tross bli avlyst, vil alle påmeldte få pengene refundert.

Følg oss på facebook: https://www.facebook.com/KYSTE...

VÅRE ARRANGEMENT

Salten øyhopping og seilas
Salten, Nordland, 5.08.2021 - 12.08.2021

Fembøringen "Kjerringøy" blir ungdomsbåt i sommer. Er du mellom 18 og 26 kan du bli med!