Minneord Arne H. Andreassen

Arne H. Andreassen, Kystlaget Salta, sovnet stille inn 15. juli etter et kort tids sykeleie.

Arne Andreassen
Arne Andreassen
23.07.2024

Arne ble valgt inn i som landsstyremedlem i Forbundet KYSTEN i 2005 på landsmøtet på Sunnmøre museum. Siden ble han valgt inn som nestleder i 2007 på landsmøte i Stavern, og som styreleder i 2009 på landsmøte på Brekstad, Ørlandet. Arne var styreleder frem til 2015.

Arne var en sann hedersmann. Alltid pliktoppfyllende, lojal, nøktern og nøysom, og med solid orden i sakene. Han hadde en stoisk ro i alt han foretok seg. Arne stilte opp for alle, være seg i små eller store saker og anledninger, både i eget kystlag og i organisasjonen som helhet. Han viste mye omsorg og han ville at alle skulle med. Arne var hel ved.

Arne var en tydelig leder som styrte sikkert mot konsensus i alle saker som var til behandling. Ekstra spesielt var det som leder av prosjektgruppa i forbindelse med Forbundet KYSTENs storsatsing med en norsk landsby i Brest 2012, verdens største maritime kulturfestival. Det samme når det gjaldt Forbundet KYSTENs storsatsning i forbindelse med landsstevnet i Oslo i 2014, som inngikk i det offisielle Norges markering av 200 års grunnlovsjubileum.

Arne ledet ellers forbundet gjennom en stor prosess med utvikling og oppdatering av organisasjonens styringsdokumenter, vedtekter, prinsippdokument og handlingsprogram.

Arne vil bli sårt savnet i vår bevegelse i bevaringen av kystens kulturarv med sin lune humor, alltid lojal, og hardtarbeidende. Det er med stor takknemlighet og ydmykhet vi minnes alt han bidro med for vår viktige felles sak i sine 10 år i landsstyret i Forbundet KYSTEN og hilser det samme fra Norsk Forening for Fartøyvern hvor han siden også hadde lederverv.

Signe vår kjære Arnes minne. God bør på din videre seilas.

Forbundet KYSTEN v/Asgeir K. Svendsen – styreleder