Kystled: Tre overnattingssteder du må besøke i år

Ferie til gode? Velg Kystleden i år, og få en unik opplevelse av kysten. Du kan velge mellom idylliske kyststier, fyrovernattinger og beroligende roturer.

Hatholmen fyr. Foto: Iselinn Andersen.
Hatholmen fyr. Foto: Iselinn Andersen.
16.02.2024

Logo

Kystleden er et nasjonalt nettverk med 120 ulike opplevelser og overnattingssteder. Kystleden består av:

  • Ro- og padleruter
  • Utleie av båter og kajakker
  • Dagsturhytter og overnattingssteder
  • Kyststier

I dag er det fem organisasjoner som deltar i Kystled-samarbeidet, blant annet Forbundet KYSTEN og Norsk Fyrforening.

Her er et utvalg av kystens fineste overnattingssteder til en rimelig pris.

1. Geitungen fyr på Karmøy

Geitungen fyrstasjon av Per Roger Lauritzen.

Den pittoreske øya Karmøy tiltrekker reisende fra innland og utland. I omgivelsene kan du nyte fred og ro. Geitungen fyr er et av de siste fyrene som ble bygd i Norge og er et fredet kulturminne med åtte soverom og totalt 24 sengeplasser. Overnattingsstedet er åpent fra mai til september og driftes av Haugesund Turistforening. Denne ferieplassen er barnevennlig og det er mulig å fiske fra bryggen. I nærområdet finnes Skudeneshavn, som er egnet for byvandring og dagsturer.

Foto: Camilla Vandvik


2. Hatholmen i Mandal

I Indre Hatholmen i Mannefjorden ligger Hatholmen Fyr. I 1991 overtok Mandal Kystlag vedlikehold og drift av fyret, som er et fredet kulturminne. Området rundt fyret har store båtplasser. Ved Hatholmen er det rikelig med plass for uteaktiviteter som grilling og piknik. Om du vil nyte bølgeskvulp og vakre omgivelser så passer dette feriestedet perfekt.

Foto: Iselinn Andersen.
En naturskjønn perle i Mandalen. Foto: Bjarne Hønsen.


3. Gerrards Villa, Bragdøya

Villaen tilbyr ti sengeplasser og er en to-minutters spasertur fra Saltebua. Det finnes vertskap fra uke 26 til 32. På Bragdøya står naturopplevelsene i kø, og besøkende kan prøve fiskelykken. Øya har også en populær iskiosk.

Christian Ragnar Scach fra Bragdøya Kystlag roser villaen. Han sier, «det er en fantastisk mulighet til å oppleve Kristiansands lokalhistorie som ligger idyllisk plassert midt i en grønn oase av skjulte perler.» Omgivelsene byr på fine turmål, så ta med tursekken.


Bilder: Maiken Somby Flågan.
Moderne fasiliteter.

Interaktivt kart som viser de utvalgte feriestedene:

Kystled-nettsiden

Skrevet av Sunna Simma.