2026 blir året for neste landsstevne. Ingen søkere til 2025

For første gang på 41 år blir det ikke arrangert landsstevne neste år. Grunnen til det er at landsstyret så langt ikke har mottatt noen søknader fra kystlag om å få arrangert Forbundet KYSTENs landsstevne i 2025.

Asgeir K. Svendsen og øsekaret med alle landsstevne arrangørene inngravert.
Asgeir K. Svendsen og øsekaret med alle landsstevne arrangørene inngravert.
22.07.2024

Asgeir K. Svendsen, leder i Forbundet KYSTEN med øsekaret der navn på alle arrangører av landsstevner er inngravert. Nederst på listen står Kystlaget Salta. Tradisjonen har vært at øsekaret blir overrakt neste års arrangør som del av landsstevnets avslutning. Men for første gang på 41 år må Svendsen ta det med tilbake til Forbundet KYSTENs sekretariat. Det er å håpe at øsekaret kan overrekkes en arrangør av et landsstevne i 2026. Foto: Svein Roald Kristiansen/Kystlaget Salta.

Landsstyret i Forbundet KYSTEN vedtok derfor på sitt styremøte juni i år og ikke arrangere et landsstevne neste år. I stedet skal det legges opp til flere regionale arrangementer i regi av kystlagene. Landsstyret har videre vedtatt at disse arrangementene skal knyttes opp mot friluftslivets år i 2025. Mer informasjon om dette vil foreligge senere.

Håper på 2026
Det foreligger heller så langt ingen søknader om å få arrangert et landsstevne i 2026. Landsstyret ser derfor frem til å motta søknader. Tidshorisonten for planlegging og forberedelser er at arrangør bør ha ca. to år på seg.