Hanne lover en folkefest i Bodø: -Jeg gleder meg til å lage en kystfest i havna og ta imot alle båtene

Fra 18. juli til 21. juli inviterer Kystlaget Salta til Forbundet KYSTENs landsstevne i Bodø havn. På årets program er defilering, seilaser, gourmetmat og eget program for barnefamilier.

Foto: Atle Knudsen.
Foto: Atle Knudsen.
5.03.2024

Forbundet KYSTEN har snakket med styreleder Hanne Seljesæter fra Kystlaget Salta.

Kan du gi oss noen smakebiter på hva deltakerne kan forvente seg på stevnet?

Det blir utstillinger, konserter, aktiviteter for barn og unge, kortreist gourmetmat og markedsplass med håndverksboder. Det blir selvsagt også aktiviteter på sjøen; seilas, rokonkurranse og defilering. Det blir foredrag om jektefarten og tilbud om besøk på Jektefartsmuseet.

Bilde fra stevne i 2016. Foto: Hanne Seljesæter.


Hva inspirerte deg til å velge temaet "KYSTEN – veien mot Europa" for årets kystfest, og hvordan håper du det vil engasjere deltakere og besøkende?

Vi er jo Europeisk kulturhovedstad og tenkte vi da måtte har et mer internasjonalt perspektiv på dette stevnet. Bodø har gjennom generasjoner vært nært knyttet til havet og på denne måten også hatt kontakt med Europa. Dette er noe av det vi ønsker å formidle på stevnet gjennom blant annet foredrag, musikk og mat.

Hva gleder du deg til?

Det er mye jeg gleder meg til, lokal gourmetmat og konserter for å nevne noe, og ikke minst å kjenne på stemningen i havna med alle båtene og folkelivet.

Årets stevne fokuserer på lokalprodusert mat. Foto: Mor Mosti.

Kan du fortelle oss litt mer om det spesielle programmet for barn og unge?

Her har vi engasjert 4H som vil lage et spennende opplegg for barn og unge med mange ulike aktiviteter til lands og til vanns. Ungene kan få prøve seg på forskjellige håndverk og kreative aktiviteter, bruk av ulike materialer for å lage ting. De kan utforske livet i sjøen og selvsagt få være ute i båt.

Bilde: Bente Grude Borgos.

Praktisk informasjon om stevnet

Påmeldingen til stevnemiddag og båtplass er åpnet.

Om du ønsker å bli frivillig bruk denne lenken. Det vil antageligvis være stor rift om hotellrommene, så vi anbefaler at besøkende bestiller rom tidlig. Les mer om overnattingstilbudene her.

Eventuelle spørsmål sendes til kystlaget.


Skrevet av Sunna Simma.