Båtbyggerfilm tar form

Nå legges siste hånd på verket. Sammen med Oslo Filmkompani lager vi film om tradisjonsbåtbygging. Se traileren her!

Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
3.01.2020

Noe av det vi gleder oss mest til i 2020 er å vise filmen "Båtbyggerne", som vi har jobbet med gjennom året som gikk. Den er nå i klippen, og skal være klar til visning i løpet av mars.

Se traileren her

Våre samarbeidspartnere i Oslo Filmkompani (tidl. Visuelt Bureau) har gjennom året besøkt båtbyggerne Ulf Mikalsen og Stephanie Hein på Kjerringøy, Kristen Arnestad og Andreas Mardal i Gloppen og Jonathan Grimstad og Svein Walvick på Bragdøya og i Mandal. Filmfotografene har både vært flue på veggen i verkstedet, og fått intervju gamle og nye båtbyggere om håndverket, om overføring av "taus" kunnskap, om tradisjonen og fremtiden. Filmmusikken er skapt og fremført av Nora Taksdal, som er bratsjist i Kringkastingsorkesteret.

På grunn av koronapandemien har vi valgt å utsette lanseringen til våren 2021. Gjennom 2021 skal filmen vises en rekke steder i Norge. Foreløpig er avtaler på plass med Bragdøya kystkultursenter, Jektefartmuseet, Nordfjord Folkemuseum, Forbundet KYSTENs landsstevne, Risør Trebåtfestival samt utekino i Oslo sammen med Kystlaget Viken og Akerselva Trebåtforening. En komplett liste kommer etter hvert.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturfond, Sparebankstiftelsen DNB, og fylkeskommunene Vest-Agder og Sogn og Fjordane.