Gaveoverrekkelse i dag

Sparebankstiftelsen DnB har innvilget vår søknad om midler til et fireårig tradisjonsbåtprosjekt. Nå har vi 7,8 millioner på bok og en plan!

Gaverådgiver Birthe Selvaag overrakte oss gavebrevet i dag. Hun har vært en god sparringspartner også i forkant av søknaden. Foto: Tuva Løkse
Gaverådgiver Birthe Selvaag overrakte oss gavebrevet i dag. Hun har vært en god sparringspartner også i forkant av søknaden. Foto: Tuva Løkse
23.01.2018

I flere år har Forbundet KYSTEN jobbet aktivt med å redde kunnskapen om bygging og bruk av åpne tradisjonsbåter. Det startet med at det ble ropt et varsku i 2014 - nå haster det! Det er kun et knippe tradisjonsbærere som har denne kunnskapen i hodet og i hendene. Hvis ingen lærer dette nå, så vil tusenårig håndbåren kunnskap forsvinne. Les redaktør Bente Foldviks lederartikkel fra tidsskriftet KYSTEN her.
Båtbyggeren og båtbrukeren er gjensidig avhengig av hverandre. Derfor har vi jobbet like mye med å stimulere til bruk som med å sikre forholdene for håndverket som sådan. Det er også tanken med det store prosjektet som nå muliggjøres av Sparebankstiftelsen DnB. Vi skal sørge for at det bygges båter kontinuerlig på flere steder i landet de neste fire årene, og at båtene bygges til både nye og mer etablerte båtbrukermiljøer. Til båtene vil det knyttes et pedagogisk opplegg, og noen ressurspersoner som har et ansvar for opplæring i bruk av båtene. Mottakerne av båtene vil også få følge byggeprosessen tett, og båtene bygges i dialog med de som skal bruke dem. Mer blir fastlagt i løpet av senvinteren.

Tusen takk igjen for denne flotte gaven!

Les mer om hva vi gjør for å redde kunnskapen om bygging og bruk av tradisjonsbåt her.