Regionalt seminar for kystlagene i Vestland

Helgen 23. - 25. september arrangerte Vestland Fylkeskystlag og Forbundet KYSTEN regionalt seminar for kystlagene i Vestland på Rongevær kysthytte i Austrheim, med fokus på blant annet ambisjoner, ungdomsarbeid og kystfriluftsliv.

Finnes det noe finere enn trebåter fortøyd side om side? Vi tror ikke det!
Finnes det noe finere enn trebåter fortøyd side om side? Vi tror ikke det!
29.09.2022

Bilder: Thomas Due Sivertsen, leder i Bergen kystlag

Hvert år avholder Forbundet KYSTEN, sammen med lokale kystlag, regionale seminarer med fokus på det kystlagene selv ønsker. Disse seminarene fungerer som en møteplass og samarbeidsarena for lokale kystlag, der alle kan lære noe av hverandre.


Konsentrerte deltakere.


Etter ønske snakket foredragsholderne denne gangen om blant annet lokal kystlagsdrift, erfaringsutveksling, kurs- og studiearbeid, satsing på barn og unge, ambisjoner for Vestland Fylkeskystlag, samarbeid med Hordaland Turlag, fellesnaustenes funksjoner i kystfriluftslivet, samarbeid med Friluftsrådet, erfaringer med nybygde seksæringer og hvordan et Oselversenter kan være en pådriver for å skape lokal aktivitet. Deltakerne fikk også anledning til å presentere eget kystlag, arbeide i grupper og utveksle erfaringer, samt diskutere i plenum.

Diskusjon på havnen.


På lørdagen fikk deltakerne også være med på ro- og seiltur til Sauøy friområde, som ligger på en flott øy med flere små, lune viker med hvit skjellsand og svaberg. Ekskursjonen var et fint møte med Vestlandets natur, som deltakerne kjenner godt fra før, men aldri kan få nok av.

Deltakerne gjør seg klare for ekskursjon til Sauøy.


Seminarets siste dag gikk til oppsummering og diskusjoner om veien videre. Alt i alt en flott helg i vakre Vestland!