Kystens dag 2022: En feiring av kystkultur og frivillighet

Kystens dag 11. juni ble en fin dag for store og små langs hele kysten!

Kystlaget Trondhjem, i samarbeid med Sjøfartsmuseet og Kafe Skuret, gjorde stor stas på kystkulturen lørdag 11. juni på Fosenkaia.
Kystlaget Trondhjem, i samarbeid med Sjøfartsmuseet og Kafe Skuret, gjorde stor stas på kystkulturen lørdag 11. juni på Fosenkaia.
14.06.2022

Her kan du se en oversikt over kystlagene som markerte Kystens dag 2022.

Kystlagene gjorde virkelig stas på kystkulturen og frivilligheten på Kystens dag 11. juni! Langs hele kysten kunne nysgjerrige besøkende lære mer om sitt lokale kystlags virksomhet og aktiviteter, spise maritim mat, nyte musikalske innslag og få være med på mange spennende aktiviteter for store og små! Sammen feiret vi Norges viktigste lagarbeid.

Kystens dag var Forbundet KYSTENs landsdekkende markering av "Vår dag" - en nasjonal markering av Frivillighetens år, hvor hver eneste organisasjon og forening har blitt oppfordret til å velge seg sin dag for å være med på å markere sitt unike bidrag til frivilligheten.

Forbundet KYSTEN er stolte av å være en stor organisasjon med over 125 lokale kystlag langs hele kysten. Kystlagene bidrar hver dag til sine lokalsamfunn, og gjør et uvurderlig arbeid med å beskytte, formidle og videreføre norsk kystkultur. Med det retter vi en stor takk til alle engasjerte frivillige i kystlagene som gjennom sitt virke bidrar til å ta vare på vår rike kystkultur, og avslutter med et bildedryss fra KYSTENS DAG 2022!


Folla kystlag markerte Kystens dag med Åpent hus på Kystlagsbrygga. Her fikk besøkende omvisning i den restaurerte brygga og fikk se en rekke utstilte båter og motorer!


Kystlaget Salta markerte Kystens dag med aktiviteter for små og store på Nyholmen. Kystlagets egen 4H-klubb, Færingen, hadde naturbingo og krabbekonkurranse. Motorgruppa viste fram noen av kystlagets over 50 motorer. Det var demonstrasjoner av klinking, knop og stikk og smeden var på plass i smia. Besøkende fikk også oppleve Pål Are Bakksjøs stemningsfulle konsert «Tynn symfoni»!


Kystlaget Trondhjem, i samarbeid med Sjøfartsmuseet og Kafe Skuret, gjorde stor stas på kystkulturen lørdag 11. juni på Fosenkaia. Her fikk besøkende bli med på tur på kanalen med ulike tradisjonsbåter, «Fløttmann» fraktet folk mellom Fosenkaia og Ravnkloa, det var båtdam for barna, der de fikk bygge sin egen båt og prøve den, kurs i knuter og spleis, smia demonstrerte smedarbeid, håndverksgruppa viste frem tradisjonelle håndverksteknikker, motorgruppa startet opp et utvalg av sine pent restaurerte motorer, Ranheim Mannskor sang, og Kafe Skuret serverte maritim mat.


Nesna kystlag markerte Kystens dag og Frivillighetens år med marked, café, roing og kystrelaterte aktiviteter for barn på Langsetbrygga! På kvelden kunne de voksne komme på pub på Langsetbrygga.


Alstahaug kystlag hadde Åpen dag i Vågen i anledning Kystens dag. Her fikk besøkende oppleve musikalske innslag og være med på en rekke aktiviteter for liten og stor; oppstart og drift av semidiesel, mulighet for å ta ro-knappen, trekk-opp båt og båtlek, akvarium på kystlagskaia, tjærebreing av Nordlandsbåt, omvisning i maskinverkstedet og motorsamlinga, båtutstilling og omvisning om bord i MK Dønning! På bildet er Atle Råstad i gang med opplæring av unge seilere.


Kystlaget Terje Vigen arrangerte "Den store ro-dagen" i anledning Kystens dag! Damenes Ro, en av undergruppene til Terje Vigen, inviterte til felles ro-dag for store og små. De oppfordret alle med en robåt til å være med på en felles rotur fra Grimstad havn til en øy i skjærgården. Målet var å samle "flåten" for å sette søkelys på bærekraftig glede, sosialt samvær, bevegelse og mosjon, og "ro-lige" naturopplevelser.