Hva skjer på KYSTENS DAG?

Forbundet KYSTEN har meldt inn «Kystens dag» som «Vår dag» i løpet av Frivillighetens år 2022. Den 11. juni feirer vi derfor kystkultur og frivillighet i hele det lange land!

Bli med å feire Kystens dag 11. juni!
Bli med å feire Kystens dag 11. juni!
7.06.2022

"VÅR DAG" er en nasjonal markering av Frivillighetens år som involverer alle i den norske frivilligheten – hver eneste organisasjon og forening har blitt oppfordret til å velge seg sin dag for å være med å feire VÅR DAG! Forbundet KYSTEN har meldt inn "Kystens dag" lørdag 11. juni 2022, og her finner du en oversikt over markeringer av Kystens dag 2022.

 • Søgne kystlag markerer dagen i bukta på Lastad fra klokken 10:30 til 14:00. Dette blir et hyggelig arrangement for barn og voksne helt nede i strandkanten! Her kan du blant annet får være med på trekking av garn og teiner med robot, roing og småbåtliv i sjektene Fru Krag og Lillebåden, besøk av Søgne Dykkerklubb, tøffetur med åpen motorbåt, rensing og tilbereding av fisk på grill/bålpanne, krabbefiske, snekring og testkjøring av lekebåter, og mer!. Gratis lunsj og lapper blir servert!

 • Øksnes kystlag inviterer, sammen med en rekke frivillige lag og foreninger i Øksnes, til «Fest i Frivillighet» på Kystens dag! Dette skal foregå på småbåthavna på Sommarøy. Her kan du få et innblikk i hva de ulike lagene og foreningene driver med og delta på ulike typer aktiviteter. Stikk innom og oppdag noe av frivilligheten i Øksnes!

 • Sortland kystlag markerer Kystens dag på Kvitbrygga, hvor de tilbyr fiskeburgere og ulike aktiviteter for barn og voksne!

 • Evenes kystlag samarbeider med Barnehagene i Evenes om å arrangere Barnas Kystlagsdag på Kystens dag 11. juni. Dagen skal handle om livet og maten i havet og Kystens dag. Her kan barna få være med på og se på en rekke spennende aktiviteter, som undervannsdrone og magnetfiske. Alle barn får gratis måltid! Arrangementet varer fra 11:00 - 16:00.

 • Gisund kystlag inviterer til feiring av Kystens dag og Frivillighetens år 2022 fra kl. 11:00 - 15:00 i Gamle Gibostad. Her kan du oppleve åpne områder og aktiviteter for barn og unge, og bandet GEIGA spiller live-musikk på utescenen! Det blir «sjypung» på grillen, samt kaffe, kaker og vafler, is og brus. Marinaen Båt og Fritid stiller ut båt og JM Service stiller it båtmotor.

 • Hortenstangen kystlag markerer Kystens dag sammen med Horten Havnevern og flere andre lokale lag og foreninger, fra kl. 11:00 og utover. Arrangementet finner sted ved Indre Havn. Her kan barn og voksne få et innblikk i hvordan kystlaget reparerer og vedlikeholder gamle båter og motorer, det blir knop og knutekurs, hesteskokasting, andre spill og quizer for barn og voksne, samt salg av vafler, kaffe, is, brus og pølser. Eliasbåten kommer!

 • Langesundsfjorden kystlag markerer Kystens dag med arrangementet «Kystkulturdag i Langesund»! Dette blir en dag med kystrelaterte utstillinger og mange spennende aktiviteter for barn. Alle Kystlagets samlinger vil være åpne, gamle motorer vil bli demonstrert, og det vil være underholdning fra scene ved unge talenter mm. Tryllekunstner Daniel Larsen kommer med sitt trylleshow for barn» Veteranbåter i havna. Kystlaget har egen stand og informerer om kystlagets arbeid og det arbeid som de frivillige organisasjoner utfører.

 • Keipane Kystlag feirer Kystens dag med ro- og padletur/festival fra Sæbø til Lygra, 10. juni - 12. juni, sammen med Kvernbitt kajakk. Dette er et stort arrangement som varer hele helgen, her kan man få delta på kurs, ta ro-knappen, være med på et guidet turopplegg, sove i telt, oppleve allsang og underholdning v/ Calle Hamre, grille og være med på å lage god mat!

 • Bragdøya kystlag markerer Kystens dag med et ekstra fokus på FNs bærekraftmål! Her blir det roing, stander på øya, teater for barn, foredrag i Saltebua, samt grilling og enda flere barneaktiviteter! Fra 11:00 - 15:00.

 • Bømlo kystlag feirer Kystens dag sammen med Finnås kvinne- og familielag og Husflidslaget. Her skal Finnås korps spille, det blir aktiviteter for barn og oppstart av motorer!

 • Ofoten kystlag markerer Kystens dag på Forsheim, med aktiviteter for store og små! Transport over fjorden er gratis for alle, caféen er åoen og det vil være mulighet for en tur på fjorden med «Ofotjenta».

 • Alstahaug kystlag markerer Kystens dag med åpen dag i Vågen fra kl. 11:00 - 15:00. Her blir det musikalske innslag og en rekke aktiviteter for liten og stor; oppstart og drift av semidiesel, mulighet for å ta ro-knappen, trekk-opp båt og båtlek, akvarium på kystlagskaia, tjærebreing av Nordlandsbåt, omvisning i maskinverkstedet og motorsamlinga, båtutstilling og omvisning om bord i MK Dønning! Salg av vafler, kaffe og laksepakker til grilling.

 • Nesna kystlag markerer Kystens dag og Frivillighetens år med marked, café, roing og kystrelaterte aktiviteter for barn, fra kl. 11:00 - 15:00 på Langsetbrygga! På kvelden kan de voksne komme på pub på Langsetbrygga fra 20:00 - 24:00.

 • Indre Sogn kystlag og Sognefjorden Vel inviterer til «Fjordens dag» i Kaupanger fra kl. 11:00 - 16:00!

 • Kystlaget Salta markerer Kystens dag med aktiviteter for små og store på Nyholmen fra kl. 11:00 til 14:30. Kystlagets egen 4H-klubb, Færingen, vil ha naturbingo og krabbekonkurranse. Motorgruppa viser fram noen av kystlagets over 50 motorer. Det blir demonstrasjon av klinking, knop og stikk og smeden vil være på plass i smia. Faxsen vil ligge til kai ved Nyholmen og det blir kafè i Rødbrygga. Kl. 13.00 blir det konsert med Pål Are Bakksjø. Opplev Pål Are Bakksjøs stemningsfulle konsert «Tynn symfoni». En herlig blanding av treffsikker humor og de mjuke øyeblikkene publikum elsker. Velkommen til en trivelig dag på Nyholmen!

 • Gokstad kystlag feirer Kystens dag med en rekke aktiviteter for alle aldersgrupper! Fra 11:00 - 15:30; krabbefiske for barna, båter, sang, dampmotorer og seiling. Motormuseet, som er et av landets største, er åpent hele dagen. Besøkende får også anledning til å seile med med Meginbåter. Gokstadveverne selger håndarbeider. Arbeidslagene har stands og viser hva de gjør. Åpen kafè. Omvisning på slepebåten DS Forlandet, fra Framnæs Mek. Verksted mm. Syngende strenger underholder mm. Klokken 12.00: Foredrag ved Tron Wigeland Nilsen. Båtbyggere i Larviksdistriktet – med sideblikk til Sandefjord. Klokken 13.00: Korsang ved Nordre Skur og Ballast. Klokken 14.00: Foredrag ved Stig Tore Lunde. Seilskipet Endurance og dets mannskap. 15.00: Båtkortesje i fjorden Med forbehold om nødvendige endringer i programmet. Medlemmer og venner av Gokstad kystlag ønskes velkommen! Entré: Gratis.

 • Loggen kystlag markerer Kystens dag med Åpen dag på Tønsberg Kystkultursenter! Her vil besøkende kunne delta på en rekke aktiviteter for alle aldersgrupper, se detaljert program ved å trykke på lenken. Caféen er åpen! Arrangementet varer fra 11:00 - 23:00. Fra kl. 16.00 er det Sangpub på Ladestasjonen.

 • Herøy kystlag har "Åpen dag på Slippen" i anledning Kystens dag. Her inviteres folk til å komme å besøke kystlagets lokaler, og Notbåten ligger ute for de som vil se på den. 2022 er Frivillighetens år, og kystlaget vil fokusere på hva de kan tilby av kjekke aktiviteter knyttet til kystkultur!

 • Kystlaget Terje Vigen arrangerer "Den store ro-dagen" i anledning Kystens dag! Damenes Ro, en av undergruppene til Terje Vigen, inviterer til felles ro-dag for store og små. De oppfordrer alle med en robåt til å være med på en felles rotur fra Grimstad havn til en øy i skjærgården. Målet er å samle "flåten" for å sette søkelys på bærekraftig glede, sosialt samvær, bevegelse og mosjon, og "ro-lige" naturopplevelser! Roturen vil starte fra brygga utenfor Fiskernes Salgslag på Torskeholmen kl. 11:00 og vil vare i ca. 3 timer. Vel møtt!

 • Bø kystlag arrangerer Kystens dag sammen med Museum Nord, ved Bua, Steinesjøen. Her kan man få bli med på aktiviteter som roing (mulighet for å ta ro-knappen!), laging av selje- og rognplystrer, knuter og stikk. Det blir solgt pakker med fisk og grønnsaker for grilling, sveler/lapper, bålkaffe og brus. Ta turen innom! Fra 13:00 - 17:00.

 • Folla kystlag markerer Kystens dag med Åpent hus på Kystlagsbrygga (Moe-brygga). Her vil besøkende kunne få omvisning i den restaurerte brygga og få se en rekke utstilte båter og motorer!

 • Jeløy kystlag benytter anledningen Mossedagene 2022 til å markere Kystens dag! Her vil kystlaget være til stede for å fortelle om sin virksomhet og sine aktiviteter, og vil ligge med snekkene sine på nordsida av Tollboden mellom kl. 11:00 og 15:00. Det blir anledning for publikum til å se Moss fra sjøsiden, kystlaget kjører gjennom kanalen og en liten tur bortom Mosseelva.

 • Raet kystlag markerer Kystens dag på Havstad. Dette blir et spennende arrangement for både små og store; korte (gratis) seilturer, aktiviteter for barn og kiosksalg av is, pølser, brus og kaffe. Foreninger og lag tilknyttet Raet kystlag vil delta med diverse utstillinger. Arrangementet starter kl. 10:00. Gratis sjøtransport fra Vitensenteret! Avganger kl. 10:00, 11:00 og 12:00. Retur fra Havstad kl 11:30, 14:00 og 16:00.

 • Kragerø kystlag inviterer alle interesserte til «Åpen Dag» på Riggerbua i Tallakshavn på Kystens dag! Det blir musikalske innslag ved Henry Isnes med flere, samt servering av kaffe og kake. Kystlaget vil gjerne vise hvor mye som er gjort i den gamle Riggerbua og hvor flott det allerede er blitt! Her vil man få høre historien om Riggerbua og dens rolle i tømmereksporten og skipsbyggingen i Kragerø. Videre vil man få høre om planene kystlaget har om Riggerbua som et kystkultursenter og hva dette senteret kan brukes til. Ønsket er å få til et samarbeid med blant annet skoler og kunstnere, ha undervisning i vedlikehold av båter, håndverk og bygging av båter.

 • Jæren kystlag markerer Kystens dag på Obrestad fyr fra 13:00 - 17:00. Her viser kystlaget frem reperbane for tvinning av tauverk, det blir demonstrasjon av båtmotorer, bygging av småbåter, framvisning av kystlagets seksæring utstyrt med sprisegl, salg av lodd på utloddingsprammen, samt salg av grillmat og brus! Dagen arrangeres i samarbeid med Hå Gamle Prestegård.

 • Kystlaget Trondhjem gjør stas på kystkulturen lørdag 11. juni kl. 11:00 - 15:00 på Fosenkaia. Kystlaget samarbeider med Sjøfartsmuseet og Kafe skuret. Det blir:
  • Tur på kanalen med ulike tradisjonsbåter
  • «Fløttmann» frakter folk mellom Fosenkaia og Ravnkloa
  • Båtdam for barna, der de kan bygge sin egen båt og prøve den
  • Kurs i knuter og spleis
  • Smia demonstrerer smedarbeid
  • Håndverksgruppa viser frem tradisjonelle håndverksteknikker
  • Motorgruppa starter opp et utvalg av sine pent restaurerte motorer
  • Ranheim Mannskor synger
  • Kafe Skuret serverer maritim mat


Skal ditt kystlag markere Kystens dag, men står ikke oppført her? Send en mail til johanne@kysten.no med en kort beskrivelse av arrangementet/markeringen!