Sommerens ungdomscamp vel blåst

I tett samarbeid med lokale ressurser samlet vi 13 ungdommer til "Camp Oselvar" på Fanafjorden utenfor Bergen i juli. Det ga mersmak!

God vind på Fanafjorden. Foto: Roy A. Nilsen
God vind på Fanafjorden. Foto: Roy A. Nilsen
14.08.2020

Hver sommer samler vi ungdommer som er interessert i sjø og kystfriluftsliv til en camp eller seilas hvor de får lære litt seiling, kystkultur og sjømannskap i en sosial og hyggelig ramme. I år var vestlandets prakt, Oselveren, i fokus. Stiftelsen Kystkultur.no sto for gjennomføringa av campen, under ledelse av primus motor Kjell Magnus Økland. Medarrangører var Fanafjorden Tradisjonsbåtsegling og Hordamuseet.

Gjennom fem dager fikk deltakerne både rodd og seilt, med råseil, spriseil og til og med moderne karbonseil. Leiren skulle være en oppvarming til Forbundet KYSTENs landsstevne i Bergen, men slik gikk det altså ikke. Med alle smitteverntiltak på plass besluttet vi at ungdomsleiren allikevel var forsvarlig å gjennomføre. Det er vi glad vi gjorde! Tusen takk til dyktige medarrangører og frivillige som var med å gjøre dette til lærerike og trivelige sommerdager for ungdommene våre. Vi håper de fikk mersmak på både sjøsprøyt og kystkultur.

I løpet av høsten starter vi å planlegge neste års ungdomsleir eller ungdomsseilas. Har du ider, ønsker eller forslag til fruktbare samarbeid? Ta kontakt med oss! forbundet@kysten.no