Friluftslivets uke 2020

Vil kystlaget være med å markere friluftslivets uke 5. - 13. september? Her er noen tips og muligheter.

Foto: Mathilde Gabrielsen Vikene
Foto: Mathilde Gabrielsen Vikene
1.09.2020

Forbundet KYSTEN er med i paraplyen Norsk Friluftsliv, som jobber for at alle skal ha tilgang til gode opplevelser i naturen. Hvert år koordinerer de "Friluftslivets uke", og inviterer alle organisasjoner som driver med friluftsliv til å delta.

Friluftslivets uke 2020 starter som vanlig med #nattinaturen lørdag 5. september, der hele Norge inviteres til å bli med og overnatte ute. Les gjerne mer om #nattinaturen her. I fjor sov opp mot 100 000 ute under #nattinaturen!

Det er per nå registrert over 700 arrangementer i Friluftslivets uke sin aktivitetskalender, så her kan man finne det som skjer nær der man bor, uansett hvor i landet man holder til.

Har kystlaget planlagt noen turer eller annen friluftsaktivitet i dette tidsommet? Ved å registrere arrangementet i kalenderen til Friluftslivets uke når dere ut til enda fler, og er også med på å synliggjøre bredden i friluftsaktivitet vi har her i landet. Det gjør dere her.

Årets hovedarrangementer, som går over hele landet:
- Lørdag 5. september: #nattinaturen
- Søndag 6. september: Kom deg ut-dagen (DNT)
- Lørdag og søndag 12. - 13. september: Tur med mening. Tur med mening er et felles initiativ fra Friluftslivets uke og Strandryddeuka (siden disse går over samme tidsperiode i år), og er en felles dugnad for naturen, der vi oppfordrer til å ta en tur ut og plukke med seg søppel man finner på sin vei. Les gjerne mer om Tur med mening her.

I en tid der mye er satt på vent håper vi at Friluftslivets uke 2020 kan bli et etterlengtet sosialt treffpunkt som også inspirerer til friluftsliv resten av året.

God tur!