Filmlansering utsatt til våren

Filmen "Båtbyggerne" er ferdig, men lanseres først til våren grunnet koronapandemien.

Båtbygger Ulf Mikalsen medvirker i filmen. Her seiler han i hjemlige favann rundt Kjerringøy. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
Båtbygger Ulf Mikalsen medvirker i filmen. Her seiler han i hjemlige favann rundt Kjerringøy. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
23.06.2020

Det er mange vanskelige valg som må tas i disse dager rundt planlagte arrangementer. Denne våren skulle vi lansert dokumentaren "Båtbyggerne", og avholdt en rekke visningsarrangementer rundt om på kysten. Vi har landet på å utsette det hele til våren 2021, så vi forhåpentlig kan samle folk uten så mange strenge restriksjoner. Selv om det teknisk sett skulle la seg gjøre innenfor statlige retningslinjer til høsten vil uansett en del bekymrede folk fortsatt holde seg unna forsamlinger. Vi ønsker at alle som er interessert i dette skal kunne delta.

Vi vil vise filmen først der den er spilt inn, altså på Bragdøya, i Bodø, og Gloppen. Og så ruller vi videre «on the road» til landets kystkulturfestivaler etc., og lar alle kystlag og andre som er interessert få vise den etter det. Denne filmen blir ikke uaktuell om vi utsetter litt.

I "Båtbyggerne" følger vi tre unge båtbyggere og deres læremestere på jakt etter kunnskap som ikke står i noen bok. Filmen er laget i samarbeid med Oslo Filmkompani med prosjektmidler fra Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen DNB, Vest-Agder Fylkeskommune og Sogn og Fjordane Fylkeskommune.

Her kan dere se traileren. Vi gleder oss til å vise dere hele filmen!