Søk midler til inkluderingsprosjekter

I dag fikk vi innvilget 180 000 kroner fra Miljødirektoratet til en ny runde "Velkommen om bord"! Pengene deler vi ut til kystlag som vil gjennomføre små og store inkluderingsprosjekter i løpet av året.

Kystlaget Salta har i flere omganger invitert flyktninger og innvandrere med på sosiale fisketurer. Her fra tur med Faxsen i fjor. Foto: Kystlaget Salta
Kystlaget Salta har i flere omganger invitert flyktninger og innvandrere med på sosiale fisketurer. Her fra tur med Faxsen i fjor. Foto: Kystlaget Salta
30.04.2019

For fjerde år på rad deler vi ut midler til kystlag som ønsker å ta med flyktninger og innvandrere på sosiale opplevelser med kystfriluftsliv.

Å bli glad i friluftsliv kan gjøre det lettere for nye landsmenn å trives i Norge. Det kan også være en fin måte å bli kjent, og knytte kontakter i lokalsamfunnet. Vil ditt kystlag ta med nye sambygdinger på båttur, på grilling i fjæra eller på fisketur - med felles tilbereding av fangsten til slutt? Dere vet best hvilke muligheter for sosiale friluftslivsopplevelser som finnes i deres kystlag.

I år har vi en større sum til disposisjon enn vi har hatt tidligere år, og det er vi veldig glade for! Flere av kystlage har også fått flere års erfaring med hvordan de best kan inkludere og integrere gjennom kystfriluftsliv. Derfor åpner vi i år for søknader på større prosjekter fra de kystlagene som har idéer, vilje og kapasitet til å gjøre noe ekstra. Se kategorier og kriterier i søknadsskjemaet.

Søknadsskjema finner dere her. Søknadsfrist er satt til 2. juni, og vi vil fordele midlene i løpet av en uke etter det.

Vi ser frem til mange fine nye prosjekter i kystlagene i løpet av sommeren og høsten 2019!