Doblet pågang på tradisjonsbåtstøtte

Sammen med Sparebankstiftelsen DNB bruker vi 7,9 millioner kroner på å styrke norske klinkbåttradisjoner. Andre runde i prosjektet "Tradisjonsbåt - bygging og bruk" utløste over dobbelt så mange søknader som vi fikk i fjor.

Båtbygger Ulf Mikalsen har besøk på verkstedet av Færingen 4H, som skal få tre fine nybygde Rana-spisser. Foto: Ingeborg Tangeraas
Båtbygger Ulf Mikalsen har besøk på verkstedet av Færingen 4H, som skal få tre fine nybygde Rana-spisser. Foto: Ingeborg Tangeraas
11.02.2019

I begynnelsen av desember utlyste vi andre og siste tildelingsrunde i breddegaveprosjektet. Før helgen gikk fristen ut, og vi sitter med en solid bunke interessante prosjekter fra hele landet. Mot atten søknader i første runde i fjor mottok vi denne gangen førti! Det blir dermed en tøff jobb for arbeidsgruppa som skal fordele de gjenværende midlene vi har til rådighet. Prosjektene som nå får støtte har oppstart i 2019 og 2020.

Prosjektet "Tradisjonsbåt - bygging og bruk" har som formål å sikre kunnskapsoverføring. Felles for alle de elleve prosjektene vi støttet i første runde er at kunnskapen om hvordan de forskjellige båttypene bygges og hvordan de brukes spres til nye hoder og hender. Det er gøy å følge med i prosjektene som er i gang, og vi gleder oss til sjøsetting av flotte nybygg i tiden fremover. Båtene som bygges gis bort til skoler, leirskoler, folkehøgskoler, sjøspeidere og 4H-klubber, kystlag og andre som skal bruke dem i aktivt sammen med barn og unge.

Fordelingen av midler i denne siste runden skal være klart i mars.

Les alt om breddegaveprosjektet her.