Stort ønske om miljøtiltak

Fristen er nå gått ut for å søke oss om midler til miljøtiltak, og vi sitter med en solid bunke gode søknader. Sammen med Naturvernforbundet går vi i gang med å fordele de de 600 000 vi har til rådighet.

Per Erik Schulze fra Naturvernforbundet bidrar med sin fagkompetanse i miljøprosjektet vårt. Foto: Jo Straube
Per Erik Schulze fra Naturvernforbundet bidrar med sin fagkompetanse i miljøprosjektet vårt. Foto: Jo Straube
23.04.2018

Forbundet KYSTEN fikk innvilget 600 000 kroner fra Stiftelsen UNI til miljøtiltak som kystlagene ønsker å få på plass rundt sin virksomhet. Midlene ble utlyst i vinter, og det er tydelig at kystlagene har gjort en jobb med å vurdere hvordan de kan bli enda mer miljøvennlige. Søknadene som har kommet inn beløper seg på til sammen 1,2 millioner kroner, så vi må både sortere og pioritere.

Med oss til å gjøre disse vurderingene har vi solid fagkompetanse på utlån fra Naturvernforbundet. Per-Erik Schulze er marinbiolog og fagrådgiver med ansvar for kystsonesaker. Han har spesialkompetanse på blant annet miljøgifter, mikroplast og forurensning, avfall, forsøpling og produktsikkerhet. Sammen med ham skal vi sørge for å få mest mulig miljøeffekt av pengene vi har i denne omgang. Takk for alle gode søknader! Vi vil gi alle svar innen 15. mai.