Stiftelsen UNI finansierer miljøtiltak i kystlagene

Forbundet KYSTEN har fått innvilget en søknad på 600 000 kr fra Stiftelsen UNI. Pengene skal i løpet av våren deles ut til kystlag som ønsker å bli mer miljøvennlige i driften av sine fartøyer og anlegg.

På Bragdøya ønsker de seg mer miljøvennlig avrenning fra slippen. Nå vil kystlagene få mulighet til å søke om støtte til miljøtiltak på sine anlegg. Foto: Maiken Flågan
På Bragdøya ønsker de seg mer miljøvennlig avrenning fra slippen. Nå vil kystlagene få mulighet til å søke om støtte til miljøtiltak på sine anlegg. Foto: Maiken Flågan
21.02.2018

Marin forsøpling og miljøforurensning er et problem og en bekymring for alle som virker på kysten, også oss. Vårt landsmøte i april 2017 vedtok derfor å ta følgende punkt inn i organisasjonens arbeidsprogram:
«Forbundet KYSTEN skal legge til rette for lokalt engasjement mot plastavfall i havet, og for andre nødvendige miljøtiltak rundt vår virksomhet».

Isommerble Forbundet KYSTEN medlem avHoldNorgeRent, og mange kystlag engasjerer seg mot forsøpling i sine farvann. Nå vil det også bli mulighet for økonomisk hjelp til andre miljøtiltak. Søknadskriteriene vil bli klare i løpet av mars.

Hvert år utfører våre kystlag et dugnadsarbeid tilsvarende over 100 årsverk. De tar vare på over 40000 m2 historiske bygninger og anlegg, og over 700 små og store tradisjonelle eller historiske båter. Vi har fokus på å sette i stand det gamle, og på bruk av tradisjonelt håndverk og autentiske materialer. Vi har allerede et relativt lite «fotavtrykk» på våre omgivelser, men flere kystlag har ytret ønsker om hjelp til å bli enda mer miljøvennlige. Det vil nå Stiftelsen UNI bidra til. Tusen takk!