Nordisk Kystkulturfestival

4. - 8. juli arrangeres Nordisk kystkulturfestival på Island. Festivalen er lagt til den lille byen Siglufjörður på nordkysten i forbindelse med byens 100-års jubileum.

"Sildeteateret" i aksjon. I sommer kan vi se dem under Nordisk kystkulturfestival på Island. Foto: Sigurdbjørg Arnadottir

Årets festivalarrangør er Den Islandske Fyrforening i samarbeid med en rekke andre lokale institusjoner og miljøer, og kystkulturfestivalen vil gå parallellt med og flettes sammen med en årlig musikkfestival.Forbundet KYSTEN koordinerer den norske deltakelsen.
Det norske bidraget vil bestå av Følgende: Museumsfartøyene Gamle Oksøy og M/S Nybakk, begge med utstillinger ombord og flere små tradisjonsbåter på dekk. Båtbygger Einar Borgfjord fra Museeut Kystens Arv i Rissa, skal bygge båt side om side med båtbygere fra Island, Færøyene og Sverige, samt kajakkbyggere fra Grønland. Folkemusikkgruppen Ford Folk fra Nesodden skal spille, og det blir foredrag med forfatter og håndverksforsker Jon Bojer Godal og Forbundet KYSTENs Tore Friis-Olsen.

Les mer på fyrforeningens nettside.