Kystlagsseminar om naust og sjøhus

Naust og sjøhus er temaet for Forbundet KYSTENs landsdekkende kystlagseminar. Det arrangeres helga 22. – 24. april.

Naustnaust

Velkommen til landsdekkende kystlagsseminar 2022!
Tema: «Nasjonal dugnad for naust og sjøhus».

22. – 24. april 2022.
Westland Hotell, Lindås i Nordhordaland.

Forbundet KYSTEN inviterer til landsdekkende seminar for kystlagene. Årets seminar vil handle om naust. Hvordan kan vi bidra til ivaretakelse av disse kulturminnene som det blir stadig færre av?

En rapport fra NIKU – Norsk institutt for kulturminneforskning – slår fast at naust og sjøhus på norskekysten forsvinner i høyt tempo. Hvorfor er det så vanskelig å bevare disse? Hvor er flaskehalsene? Trengs det regelendringer? Hvilken ny bruk kan man fylle naust og sjøhus med så de kommer flest mulig til gode? Og hvordan sikrer vi samtidig at allemannsretten blir godt ivaretatt?

På seminaret i april skal vi bruke tiden på å finne løsninger, og inspireres av gode prosjekter og erfaringer. Vi får blant annet besøk av Riksantikvaren, Naustforeninga Nytt i naust, presentasjon av breddegaveprosjektet «Nytt liv i naust og sjøhus», og gode eksempler på vellykkede prosjekter. Og ikke minst får kystlagsfolk fra hele landet møte hverandre!

Vi føler at vi trenger og møtes og få noen gode opplevelser. På lørdag blir det tur til Fedje, som er en øy som har mye og by på. Der skal vi være det meste av dagen og få omvisning i grupper på den vakre øya.

Fullstendig program kommer snart.

Påmelding
Hvert kystlag kan melde på én deltager som betaler en egenandel på kr. 3.500,- ved overnatting i enkeltrom og kr. 3.000,- i dobbeltrom. Egenandelen dekker også reise og alle måltider under seminaret. Her er påmeldingsskjemaet.

Overnatting
Seminaret finner sted på Westland Hotell, Lindås, ca. 50 minutters kjøretur fra Bergen sentrum. Les mer om hotellet på www.westlandhotel.no.

Bor du i nærheten og ønsker å delta på hele eller deler av seminaret uten å overnatte? Ta kontakt med oss for avtale og priser på varianter av dagpakker. mona@kysten.no, tlf: 22 42 42 82.

Reise
Deltagerne bestiller sine reiser selv. Utgiftene refunderes mot reiseregning. For lavest mulig priser ber vi om at dere bestiller reiser så snart dere har meldt dere på.

Ankomst fredag 22. april
Seminarstart: Kl.18.00,-. Innkvartering og registrering fra kl.17.00. til 18.00.

Reise med tog: Bestill reise med senest ankomsttid Bergen togstasjon kl. 16.00

Reise med fly: Seneste ankomsttid Flesland lufthavn: Kl. 15.20.

Returreise søndag 24. april
Seminaret avsluttes med lunsj fra kl. 12.30. – 13.15.
Reise med tog: Bestill reise med tidligst avgangstid kl. 15.00.
Reise med fly: Tidligste avgangstid Flesland kl. 15.30.
Vi oppfordrer dere til å velge det mest miljøvennlig reisealternativ.
Eksempel: Reise flere sammen i bil, og tog for de som deltar fra sør- og østlandet.

Vi setter opp egen buss mellom seminaret og Flesland flyplass, som vil gå innom Bergen sentrum og plukke folk opp der. Flere detaljer om reisemuligheter og tider sendes senere.

Hjertelig velkommen til Lindås! Vi håper å se folk fra alle landets kystlag der.