BÅTBYGGERNE - Oslopremiere og utekino!

Den 4. september arrangerer Forbundet KYSTEN, Akerselva Trebåtforening, Kystlaget Viken og Roklubben Åretak ro-inn utekino i huken innenfor Sukkerbiten, der Åretak-brygga ligger. Formålet med arrangementet er å spre trebåtglede og engasjement for båtbyggerhåndverket som aktivt må tas vare på for å bli med videre til kommende generasjoner.

Båtbyggerne Oslopremiere

Velkommen til utekino i Bjørvika!

De som vil ro inn sitter i småbåter i vannet, fortøyd tett i tett til hverandres båter og til brygger. Resten av publikum sitter på Åretakbrygga og tilhørende «tribuner». Publikum er også velkomne til å sitte på kaikanten - ta da med eget sitteunderlag eller campingstol.

På programmet står også dåpen av en klinkbygd Oslojolle v/ Riksantikvar Hanna Geiran, et musikalsk innslag samt introduksjon til filmen v/ prosjektleder Tuva Løkse fra Forbundet KYSTEN. Filmen varer i ca. 30 minutter. Arrangementet er en del av en serie lokale premierer rundt i Norge og er støttet av Norsk Kulturråd.

Etter arrangementet i Bjørvika er Skur 28 på Aker Brygge åpent for sosial sammenkomst og medbrakt! Dette i regi av Kystlaget Viken.

OM FILMEN:

«Båtbyggerne» er filmen om en levende tradisjon, og om handlingsbåren kunnskap. Vi følger tre unge båtbyggere og deres mentorer i jakten på kunnskap som ikke står i noen bok.

Langs hele norskekysten finnes forskjellige lokale «dialekter» av båtene, formet gjennom århundrer av skogen der materialene hentes ut, farvannet og menneskene de bygges for. Bli med oss til Bragdøya, Sandane og Kjerringøy. Båtene som bygges her er solide - men kunnskapen er skjør. Klarer vi å ta vare på den videre?

Filmen er laget av Oslo Filmkompani, ved Sveinung Uddu Ystad og Jon Terje Hellgren Hansen. Den er 30 min. lang, og er ment for et bredt publikum. Prosjektleder er Forbundet KYSTEN, og filmproduksjonen er støttet økonomisk av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen DNB, Vest-Agder og Sogn og Fjordane fylkeskommuner.

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=_bxUBCS3fYc

Arrangementet begynner 20:00. Vi oppfordrer de som kommer sjøveien til å komme 19:30.

Hjertelig velkommen!